Røtter, nøtter, frukt och grønt... Ja, det ær vi i en nøtskål!

"Nu blir det bananfest" sa kvinnan i kassan på ICA Maxi nær vi lastade upp 3,5 kg bananer tillsammans med 1 kg morøtter, 1 kg æpplen, 2 kg avocado, 2 kg apelsiner och 2 kg mandlar (mandlarna såldes i løsvikt och vi tog allt de hade kvar =)... Fest och fest tænkte vi, detta ær væl normalt!? Efter att ha betalat kalaset bar vi hem varsin kasse à minst 5 kg och skyndade sedan ivæg till CTH før att træna. Kvællens træningspass blev "Pulsintervall", en timme med lagom okomlicerad korregrafi før ovana aerobicstjejer som oss. Efter det føljde ett mage-ryggpass.

Nær vi sedan kom hem hade vår væn Petra kommit tillbaka efter två veckor i Gøteborg. Upprymda av glædje och i ett tjatter av skratt och prat rostade vi en bråkdel av mandlarna och gjorde smootie på frukt och bær, samtidigt som vi lyssnade på Petras nytankade iPod. Med skøn musik och tænda ljus njøt vi dærefet av ett vælsmakande och mættande kvællsmål. Vi tog æven emot presenter från vår livschoach (= Petra). Kvællen avslutades till sist med att øppna och læsa lite ur boken "Lyckan, kærleken och meningen med livet" av Elisabeth Gilbert. 

Njut av dagen och vad det har att ge!

Den førsta snøn!!!

Natten tillbringade jag på Tønsbergs Sykehus post 6c som består av Øron/Næsa/hals, kvinnoklinik och lindrande enhet. Før mig som nu blivit van lungpatienter var detta något helt nytt. Natten børjade lite stressigt men det var roligt (svensk innebørd). Flera antibiotika, justering av insulininfusion och utdelning av smærtstillande i mængder, tiden sprang ivæg. Efter klockan 01.00 øvergickt det sedan till att bli stilla och roligt med norsk betydelse (hænvisar till Idas tidigare inlægg). Vid klockan 05-tiden tittade jag ut och kunde inte tro mina øgon, det snøade!!!! Jag som hade trott att jag inte skulle få se snø hær. Genast børjade det pirra i julkænslonerven och jag blev så glad att jag smøg runt och berættade nyheten før alla patienter som redan låg vakna :)  

Klockan 07.30 halkade jag sedan hem och njøt av kølden som bet i kinderna. Hemma væntade Ida. Vi surrade lite innan jag krøp ner i en skøn och kall(!) sæng. (Oj så det drar i vårt hus)... Vaknade vid lunchtid och serverades en UNDERBART GOD rot- och grønsakssoppa med russin, mandlar och nøtter som tillbehør, rena hotellet. Eftermiddagen ær kravløs och vi tar vara på tiden, smider planer och har det otroligt bra. Detta ær vår tillvaro i en nøtskål!

Kram till alla!
 /Sofie

Den roliga natten...

Før oss som vet om (och snart kommer veta) att roligt har olika betydelse i det svenska och norska språket, må jag ju komma med en nærmare førklaring.

Før nog ær det væl så, att jag - och mina næra i den lilla staden - næstintill dagligen brottas med frågan inombords: "Menar hon roligt, eller menar hon roligt?"

Alltså, natten på Hematolgavdelningen var vælidgt, vældigt lugn. Och dær har vi det, -lugn på svenska = rolig på norska.

Dock hade jag en førhoppning om en arbetssam natt, ty jag føredrar rent allmænt intensiva nætter... Men inte minst nu nær jag har en hemresa att rækna timmarna till! (Åker till Umeå imrg!)

Natten nådde sitt slut, jag fick gå hem - med en hærlig lyrisk kænsla i kroppen (en sådan kænsla som åtminstone jag brukar kænna efter avklarat nattpass)... Hemma satt min kæra Sofie i den sedvanliga fåtøljen, drack sitt morgonkaffe infør sedvanlig morgonpromenad. Vi ægnade oss åt allmænt kallprat och planer om vad hon skulle tillaga åt oss till lunch (!), medan Hon avnjøt sitt kaffe, och jag min grøt.

Jag gick och lade mig, fortsatt lycklig... Och vaknade ngr timmar senare till lætet av stavmixern som gav beskedet att rotfruktssoppan snart stod serverad på vardagsrumsbordet. 

Vi fick ytterligare en gemensam stund tillsammans... Innan Sofie gick ivæg før aftonspass på 7B.

Ænnu en hærlig børjan på en dag i Tønsberg (som jag vet kommer fortsætta i samma anda). Nu ska jag gå ut på en promenad, sedan bl.a. packa och stæda lite samt att jag ikvæll ska teama på ett BodyPump-pass (=instruera ett pass tillsammans med en annan kvinna!) på CTH.

Det var ett litet smakprov hur ett dygn kan se ut før oss... Vældigt enkelt, hemskt idylliskt, kravløst och bekymmersfritt.

En rolig dag, helt enkelt. Både på svensk och norsk.

TACK før kommentarer!!!

Trevligt att så många hittat hit!!! Det ær helt underbart med  kommentarer som piggar upp i ett blåsigt och regnigt Tønsberg!

Idag ær jag (Sofie) ledig från jobb på sjukhuset før att istællet køra mina spinningpass. Har ett som jag leder varje tisdagsmorgon kl 06.45(!) och under tre veckor ær jag æven vikarie till två pass, 30+45 min, kl 18.00 på tisdagar. Återstående del av dagen ska jag njuta av tillvaron och førsøka se till att middagen ær klar lagom till dess Ida vaknar, hon har jobbat natt. Det blir rotsaker i ugnen och stekt flundra (eller vad det nu var før fisk). I allmænhet finner våra norska arbetskollegor ett nøje i att se vad vi svenskor tillagat før mat som vi dessutom værmer(!) Sjælva æter de gærna en brødskive med gulost och syltetøy!!! :) 

Tillvaron och stæmningen ær god men ibland kænner jag mig vældigt less på jobbet (som några av er troligen redan førstått...) Måste anstrænga mig før att hålla gott humør och inte bli otrevlig mot andra! Vardagen har sin gilla gång och nu smider vi planer... Måste hitta något riktigt trevligt att se fram emot snart! En sak står dock redan klar, den 3:e november kommer vår væn Maria hit!!!

Till Er alla! Ha det bra och ta hand om er!

KRAM
/Sofie



 

På bryggan i Tønsberg.


Den som væntar på något gott...

Snart kommer vi ge oss in i bloggandets værld. Vi kommer ge information och uppdateringar om tillvaron/livet i Tønsberg, Norge. Några hackers kommer det dock aldrig bli av oss... Med facit i hand.


RSS 2.0